Het Crole Natuurrund

Onze nationale parken en andere natuurgebieden bestaan deels uit graslanden, bossen en open terreinen. Het is de bedoeling, dat hier een grote variëteit aan bloemen, planten en kruiden gaat groeien. Goed voor vogels, insecten en reptielen. Méér biodiversiteit, daar gaat het om. De grond moet daarvoor verarmen en dat gebeurt door begrazing. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en andere terreinbeheerders zetten daar onder meer runderen voor in.

Slideshow11
Samen met de natuur

Crole Natuurrund heeft met deze organisaties en met collega-veehouders afspraken gemaakt over begrazing met runderen. Het zijn robuuste rassen, die bijna het hele jaar door in kuddes buiten lopen. Kalfjes blijven bij hun moeder tot er weer een nieuw kalfje komt.

foto_h1_2
Unieke mobiele schuilplek

Als het lang vriest voeren we ze bij met maaisel uit de natuur. Zo nodig plaatsen we onze gepatenteerde Cattle Cabin, een van zonnepanelen voorziene schuilmodule met verwarmde drinkbakken en een verwarmde strooiselbodem. Dat maakt het concept Crole natuurrund mondiaal uniek voor de horeca.

5
Kunstmest en antibiotica

Kunstmest en antibiotica zijn taboe en de runderen groeien een stuk langzamer dan op het uniforme productiegras dat je overal in de weilanden ziet. Die natuurlijke voeding en trage groeiwijze proef je terug in het vlees wat wij rechtstreeks leveren aan de horeca.

De Crole Hoeve

Het goede leven

Al vier generaties duurt de liefde voor runderen vanuit de Crole Hoeve. Mijn overgrootouders hielden daar al verschillende rassen runderen, voornamelijk op stal. Tegenwoordig werk ik onder het concept Crole Natuurrund met robuuste runderrassen in natuurgebieden. Dit doe ik samen met gepassioneerde boeren uit het hele land. Hiermee leveren we een bijdrage aan de beheerdoelen van de Nederlandse natuurgebieden. Hiermee houden wij de familietraditie op geheel eigen wijze in ere met heel veel passie en trots.

Dat Proef Je

Smaken verschillen…of niet?

De rassen die wij voeren zijn vooral vaarzen en koeien van het limousin en Schotse hooglander ras die worden eerst ingezet in de zoogkoeienhouderij en lopen zo lang mogelijk met hun kalf in de natuur. Daarnaast hebben we bepaalde periodes in het jaar Galloway runderen. Wanneer ze niet meer drachtig zijn, worden ze afgemest op hiervoor geschikte bedrijven. De dieren worden in open stallen op stro in circa 3 tot 4 maanden gemest. Het voer bestaat uit: mais, natuurhooi en producten die we niet meer voor menselijke consumptie gebruiken en we komen hierdoor maximaal tegemoet aan wasted food. Met de juiste vetbedekking worden ze vervolgens geslacht.

Kristalheldere Keten

In de gehele keten zijn aspecten als traceerbaarheid, dierwelzijn en hygiëne maximaal geborgd. Voor de begrazing maken we pachtafspraken met de terreinbeheerders. We werken met slagers van dichtbij, waar we de dieren zelf heenbrengen. In ruime veewagens, die ze al van kleins af aan kennen, omdat ze daarin regelmatig van het ene naar het andere gebied zijn gebracht.

De verwerking doen we samen met onder meer gerenommeerde slachterijen en verwerkingslocaties door heel Nederland. Zo bedienen we met een mooi assortiment vlees. Daarnaast leveren wij zelf diverse schnitten rechtstreeks aan de horeca.

Crole Natuurrund is in gesprek met veehouders door het hele land voor de levering van runderen die op dezelfde wijze worden gehouden als de eigen kuddes. Crole Natuurrund als merk staat garant voor kwaliteitsvlees uit natuurgebieden.

Smaaklokaal Workshops

Samen koken, samen proeven, samen meer te weten komen over het prachtige vlees van onze Natuurrunderen. In de workshops leert u hoe het uitbenen van een Natuurrund in zijn werk gaat. Het vlees gaan we samen bereiden op de big Green Egg, Kamado Joe, Weber en Bradley Smoker. Uiteraard maken we een aantal mooie gerechten. Bij ieder gerecht wordt een bijpassende wijn of bier geschonken.

De workshops vinden plaats in het sfeervolle smaaklokaal op de boerderij van Crole Hoeve. Deze landelijke locatie biedt bovendien veel extra mogelijkheden, zoals een rondleiding met huifkar naar onze runderen in het natuurgebied het Vresselse bos.

Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over onze Smaaklokaal Workshops.

KERST BBQ WORKSHOP

21-12-2019

WINTER BBQ WORKSHOP

11-01-2020

 • Peter Salverda
  “Leon , super bedankt voor een leuke, leerzame en smakelijke middag / avond je bent een Prima gastheer en Kenneth van Chef Chefs BBQ table erg bedankt voor alle begeleiding en uitleg tijdens workshop”.
  Peter Salverda
 • Brigitte de Bruijn
  “Het was zeker een geweldige middag/avond veel geleerd en heerlijk gegeten thanks allemaal en een dikke kus voor jullie Leon saar john en Marian”.
  Brigitte de Bruijn
 • Charlotte Nooijen
  Echt een  top middag! Bedankt voor de goede zorgen!!
  Charlotte Nooijen
 • Rien van den Boom
  Het was weer een leerzame en gezellige middag. Top!
  Rien van den Boom

Onze Ambassadeurs

Het hoeft geen betoog, dat natuurbeschermingsorganisaties ons een warm hart toedragen. Dat is wederzijds. Onze samenwerking bewijst, dat natuur en economie samen kunnen floreren. Crole Natuurrund streeft naar de hoogste welzijnsstatus aan zijn kuddes.

Contact

Bent u benieuwd hoe onze runderen leven in de natuur?

Maak een afspraak en u kunt het met eigen ogen zien.
Mail of bel ons en u bent van harte uitgenodigd!

Adres
Spierkesweg 4, Sint-Oedenrode

Mail
info@crole.nl

Tel
WhatsApp (+31) 6 20 68 39 72

facebook  twitter  instagram

Controlled by:

Wordt vriend van Crole!

Profiteer van 10% korting op vlees uit de webshop. Ontvang daarnaast nieuwe BBQ-recepten en interessante aanbiedingen.