Vitello tonnato met gefrituurde kappertjes

Vitello tonnato met gefrituurde kappertjes

Ingrediënten

  • Kalfsmuis
  • Cherrie tomaten
  • 1 blikje tonijn
  • mayonaise
  • Rucola sla
  • Olie (om te frituren)
  • Olijf olie
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en laat deze op temperatuur komen.
  2. Giet ondertussen de tonijn af en doe deze in de keuken machine.
  3. Doe 5 eetlepels mayonaise bij de tonijn en draai het geheel fijn tot een
    gladde mayonaise.
  4. Breng de tonijn mayonaise op smaak met peper en zout.
  5. Zet de tonijn mayonaise in de koelkast tot gebruik.
  6. Pof nu de cherrie tomaten op de bbq. (let op dat ze niet helemaal gaar
    worden)
  7. Haal de tomaten van de bbq als het velletje gescheurd is en leg deze weg
    tot gebruik.
  8. Zet in een pannetje een laag olie op klein vuur. (Let op de temperatuur!)
  9. Giet de kappertjes af en dep ze goed droog tussen keukenpapier.
  10. Als de olie warm is kunnen de kappertjes er in.
  11. Frituur de kappertjes tot ze openspringen en mooi krokant zijn.
  12. Haal de kappertjes uit de pan en leg ze in een bakje met keukenpapier
    zodat ze het overtollige vet verliezen.
  13. Gril nu de kalfsmuis tot een kerntemperatuur van 48/50 graden.
  14. Haal de kalfsmuis van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten
    onder aluminium folie.
  15. Maak de rucola sla aan met een beetje olijf olie en breng op smaak met
    peper en zout.
  16. Snij de kalfsmuis in dunne plakken en leg op een bord. Leg hier de sla en
    cherrie tomaten op. Besprenkel het geheel met de gefrituurde
    kappertjes.