Sukade van de grill

Sukade van de grill

Ingrediënten

sukade
cola
ketjap manis
Peper en Zout

Bereidingswijze

Doe de sukade in een ziploczak of schaal en doe daar een mix bij van 3 delen cola en 1 deel ketjap manis. Zet dit in de koelkast en laat zo’n 4 uur marineren, keer het vlees regelmatig om. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier, bestrooi heel licht met de rub. Laat het vlees een half uurtje op kamertemperatuur komen. Maak in de tussentijd je grill
klaar voor direct grillen, met twee zones.
Grill de sukade op een heet vuur, zo’n 4 -5 minuten per kant tot medium – rare of iets langer voor medium. Hou zoveel mogelijk de deksel op de grill. Mocht de buitenkant iets te hard aan, dan kun je hem altijd door laten garen op het deel van het rooster waar geen kolen onder liggen. Haal de sukade van de grill en laat het 5 tot 10 minuten rusten onder aluminium folie voordat je het trancheert.