Sucade steak

Sucade steak

Ingrediënten

  • Het gewenste aantal sucade ( evt door de slager al de zeen verwijderd)
  • Olijf olie
  • Peper & zout
  • Benodigdheden:
  • Gietijzeren rooster
  • BBQ tang
  • Aluminiumfolie
  • Snijplank
  • Mes
  • Directe hitte

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan met het gietijzeren rooster er in zodat deze goed warm
    kan worden.
  2. Verwijder de zeen (witte stugge deel) uit de sucade.
  3. Smeer de steaks in met olijf olie.
  4. Gril de steaks boven directe hitte tot een kerntemperatuur van 48
    graden.
  5. Haal de steaks van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten onder
    aluminiumfolie.
  6. Trancheer de steaks in de gewenste dikte. (Snij altijd tegen de draad in)
  7. Breng de steaks op smaak met peper & zout.