Stoofvlees uit de Dutch Oven

Stoofvlees uit de Dutch Oven

Ingrediënten

  • Het gewenste gewicht aan sucade
  • Flinke scheut rode wijn
  • 0,5 liter runderbouillon
  • 2 tenen gerookte knoflook
  • 1 plak peperkoek
  • 200 ml water
  • 2 laurier blaadjes
  • Peper en zout na smaak

Bereiding

  1. Maak indien nodig de sucade schoon.
  2. Steek de bbq aan en plaats je gietijzeren pan in de bbq. Laat de pan goed
    opwarmen.
  3. Maak de runderbouillon en voeg hier vast de knoflook en laurier aan toe.
  4. Giet een scheutje olie in de pan en laat deze goed warm worden.
  5. Bak de sucade aan beide kanten goed aan.
  6. Voeg een flinke scheut rode wijn toe.
  7. Voeg vervolgens de bouillon toe.
  8. Laat het geheel zachtjes stoven op ongeveer 110/120 graden.
  9. Voeg als dit nodig is wat extra water toe. (Zorg dat de sucade goed onder
    het vocht staan)
  10. Voeg het plakje peperkoek in stukjes toe en roer goed door het vocht.
    10 prik met een thermometer in de sucade, als de thermometer er weer
    soepel uit gaat zijn de stooflappen goed gaar.
  11. Breng alles nog op smaak met peper en zout.
  12. Het vocht kun je natuurlijk prima gebruiken als jus voor bijvoorbeeld
    stamppot.