Rib-eye taco’s

Rib-eye taco’s met tomaten salsa en een crème van zoete aardappel

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • ½ rode ui
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 4 theelepels Raijmakers heet makers tranquilizer saus
  • ½ ijsberg sla
  • 4 taco shells
  • 3 zoete aardappels
  • 250 gram rib-eye
  • Ras el hanout
  • Zout
  • Benodigdheden:
  • BBQ met deksel (of een oven)
  • Temperatuurmeter
  • Aluminiumfolie
  • BBQ tang
  • Keuken machine

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe en indirecte zone.
  2. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes.
  3. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  4. Snipper de halve rode ui en voeg deze toe aan de tomaten.
  5. Voeg 2 eetlepels olijf olie en 4 theelepels Raijmakers heet makers
    saus toe aan de tomaat en ui en meng alles goed door.
  6. Breng de salsa op smaak met zout en zet in de koelkast.
  7. Pak de zoete aardappels in in aluminiumfolie en leg deze in de hete
    houtskool.
  8. Draai de pakketjes met aardappel regelmatig om.
  9. Haal de aardappels uit de kolen als ze zacht zijn.
  10. Laat de aardappels een beetje afkoelen in de folie.
  11. Pluk met je handen de schil van de aardappels en doe ze in de
    keukenmachine.
  12. Voeg zout en ras el hanout toe en draai de aardappels fijn tot
    een gladde crème.
  13. Breng de crème op smaak met peper en zout en eventueel
    nog meer ras el hanout.
  14. Leg de taco shells boven het indirecte gedeelte van de bbq en
    warm deze op.
  15. Gril boven het directe gedeelte de rib-eye tot een
    kerntemperatuur van 48/50 graden.
  16. Haal de rib-eye van de gril en laat deze 5 tot 10 minuten
    rusten onder aluminiumfolie.
  17. Snij de ijsberg sla in dunne reepjes.
  18. Snij de rib-eye in dunne plakjes.
  19. Vul de taco met ijsberg sla en leg daar een beetje van de
    tomaten salsa op. Vervolgens leg je een paar plakjes rib-eye op de
    salsa. Maak het geheel af door de crème van zoete aardappel er
    boven op te doen.