Ossobuco uit de Dutch Oven

Ossobuco uit de Dutch Oven

Ingrediënten

  • 120 ml olijfolie
  • 300 gram winterpeen
  • 2 witte uien gesnipperd
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 100 gram bloem
  • 12 kalfsschenkels
  • 60 gram boter
  • 800 ml droge witte wijn
  • 800 gram gepelde tomaten (blik)
  • 140 gram tomaten puree
  • 8 takjes verse tijm
  • 8 takjes basilicum
  • 800 ml bouillon
  • 4 sjalotten gesnipperd
  • 400 gram champignons in vieren gesneden
  • Zout en peper
  • Benodigdheden:
  • BBQ met deksel
  • Mogelijkheid om indirecte te garen
  • BBQ handschoen
  • Dutch Oven (met deksel)
  • Skillet

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en laat deze warm worden.
  2. Verwarm de helft van de olie in de skillet en bak hierin peen, ui en knoflook.
  3. Meng bloem met zout en peper, en wentel hier de schenkels doorheen. Smelt boter
    in de Dutch Oven en braad hier de schenkels in aan.
  4. Voeg de gebakken groente toe aan het vlees en blus af met witte wijn.
  5. Breng tegen de kook aan, laat 3 minuten koken om het merendeel van de alcohol te
    laten verdampen en voeg tomaten, tomatenpuree, kruiden, warme bouillon toe. Laat
    ongeveer 1,5 uur stoven met het deksel voor twee derde op de pan.
  6. Fruit intussen de sjalotten aan in het restant van de olie. Bak hier in de champignons
    en voeg die het laatste halfuur aan de ossobuco toe.
  7. Controleer na 1,5 uur of de saus niet te nat is. Laat indien nodig nog even zonder
    deksel inkoken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de ossobuco direct of laat hem afkoelen en verwarm hem later voorzichtig
    op de BBQ.