MOINK Balls

MOINK Balls (ongeveer 30 stuks)

Ingrediënten

  • 750 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 300 gram ontbijtspek
  • barbecuerub
  • barbecuesaus

Extra

Coctailprikkertjes
Rookhout, 1 blokje of handje snippers (gehakt neemt veel rook op, gebruik dus niet te veel) fruithout, appel en kers, doen het hier goed. 

*Let een beetje op het zoutgehalte van je rub, een aantal mensen vindt de ballen met deze rub aan de zoute kant, iets dat je kunt oplossen door er minder zout in te doen als je je eigen rub maakt.

Bereiding

Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes).

Bestrooi de balletjes met barbecue rub.
Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls een half uur in de koelkast om op te stijven.
Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 107-121°C. Een smoker of keramische
barbecue maakt je leven hier extra gemakkelijk. 

Voeg het rookhout toe en leg de MOINK balls weg van het vuur op het rooster. Doe in één van de ballen een kerntemperatuurmeter.
Barbecue de MOINK Balls een uur (tot 60°C kerntemperatuur) en bestrijk ze met de barbecuesaus.
Laat ze nog een half uur in de smoker en ze zijn klaar (bij 70°C).