In bier gestoomde runderwang

In bier gestoomde runderwang

Ingrediënten

  • 1 kilo runderwang
  • Gelijke delen grof zout en versgemalen zwarte peper
  • Half deel paprikapoeder
  • Kwart liter van een halve liter blik Guinness
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • 1 flesje (donker) bier
  • BBQ saus

Bereiding

  1. Bereid een barbecue voor op 120 tot 150 C en een indirecte bereiding
  2. Verwijder van de runderwangen hier en daar het vlies
  3. Meng de rub en bestrooi de runderwangen. Dikkere wangen wat meer
    dan de kleinere stukjes
  4. Leg de runderwangen op de barbecue zo ver mogelijk verwijdert van
    directe hitte en sluit het deksel. Laat ze nu 2 uur liggen.
  5. Na 2 uur neem je een aluminium bak of kleine braadslee en doe daar de
    runderwangen in. Giet hierbij 250 ml bier, 2 eetlepels appelstroop en de
    Worcestershire.
  6. Sluit de bak af met een stuk aluminiumfolie en zet de hele bak terug op
    de barbecue. Laat dit weer 2 uur staan.
  7. Na 2 uur ga je even voorzichtig kijken hoe mals de runderwangen zijn
    geworden. Je zou ze zonder moeite met een vork uit elkaar moeten
    trekken. Is dit nog niet het geval dan sluit je het bakje weer en zet je het
    terug.
  8. Is het vlees mals genoeg dan haal je de runderwangen uit het vocht en
    pak je ze goed in aluminiumfolie om te rusten.
  9. Trek de runderwangen uit elkaar en serveer met de BBQ saus.