Gevulde picanha (invertida)

Gevulde picanha (invertida)

Ingrediënten

  • 1 picanha
  • 2 paprika’s
  • Parmezaanse kaas
  • Zout
  • BBQ rub

Bereiding

  1. Bereid de BBQ voor voor indirect garen op een temperatuur van 140
    graden.
  2. Leg de picanha met de vlees kant op de snijplank.
  3. Snij de vet kant in met een ruitmotief.
  4. Bestrooi de vet kant met zout en wrijf dit goed in.
  5. Bestrooi de vlees kant van de picanha met de BBQ rub.
  6. Steek een mes in de picanha en snijd voorzichtig open.(let op dat je hem
    niet los snijd)
  7. Snijd de (gepofte) paprika in dunne reepjes.
  8. Vul de picanha met de paprika reepjes en de kaas.
  9. Maak de picanha dicht met cocktailprikkers.
  10. Leg de picanha op de BBQ met de vet kant naar boven.
  11. Gaar de picanha tot een kerntemperatuur van 50 graden (of verder als je
    niet van rood vlees houd)
  12. Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  13. Serveer het vlees in mooi plakken.