Gerookte rundertong ragout

Gerookte rundertong ragout

Ingrediënten

  • 1 rundertong
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 250 ml kookroom
  • 2 runder bouillon blokjes
  • 6 jeneverbessen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes thijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • Pink devil (rub)
  • Rub
  • Water
  • Alles binder of maïzena
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Verwijder los hangende stukjes (vlees/vet) van de tong.
  2. Doe de tong in een pan waar deze helemaal in past en vul de pan met
    water tot de tong helemaal onder staat.
  3. Voeg de jeneverbessen, knoflook, thijm, rozemarijn en bouillon blokjes
    toe.
  4. Kook de tong voor 45 tot 60 minuten.
  5. Laat de tong een beetje afkoelen en verwijder daarna de stugge
    buitenkant (deze is wit geworden door het koken).
  6. Steek nu de BBQ aan en laat deze tot een indirecte temperatuur van 120
    graden komen.
  7. Rub de tong met je favoriete rub (kruidenmengsel)
  8. Voeg wat beuken rookhout toe aan de brandende houtskool.
  9. Rook de tong voor 2 tot 3 uur op 120 graden.
  10. Haal de tong van de BBQ en snij een stuk van ongeveer 300 gram af.
  11. Snij het afgesneden stuk in kleine blokjes.
  12. Snipper de ui en snij de champignons in kwarten.
  13. Zet een skillet (gietijzeren steelpan) op de BBQ en laat deze heet worden.
  14. Bak de ui tot deze glazig is, voeg dan de champignons toe en bak het
    geheel nog 12 minuten.
  15. Voeg na 12 minuten de tong blokjes en 4 eetlepels pink devil toe. Roer
    het geheel goed door.
  16. Voeg nu 150 ml water en 250 ml kookroom toe en laat alles zachtjes
    koken.
  17. Bind de raout af met de alles binder of de maïzena tot deze de gewenste
    dikte heeft.
  18. Breng het geheel nog op smaak met peper en zout.