Gekarameliseerde peer

Gekarameliseerde peer

Ingrediënten

  • 2 dikke harde peren
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels water
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels rum (optioneel)

Bereiding

  1. Schil en ontpit de peren met een appelboor. Laat het steeltje zitten. Snij vervolgens
    een vlakke kant aan de onderkant zodat de peer rechtop kan staan.
  2. Smeer de peren in met kokosolie
  3. Meng de suiker en kaneel en schep dit over de peer zodat alle zijden bedekt zijn
  4. Meng de rum (optioneel), honing, water en de boter in een pannetje terwijl je het
    zachtjes verhit
  5. Schenk de gemaakte saus in een kleine ovenschaal of aluminium bakje en zet de
    peren erbij
  6. Bereid een barbecue voor op een temperatuur van 200 tot 220ºC. Het mooist is een
    warmte bron aan 2 zijden van de peer.
  7. Zet het bakje met de peren in het midden van de barbecue en sluit het deksel.
  8. Check elke 10 minuten of de suiker al gekarameliseerd is. Mocht dat het geval zijn
    dan borstel je wat saus uit de bak over de peren en sluit je het deksel weer. Dit doe je
    daarna elke 10 minuten nog een paar keer. Check na 30 minuten met een
    tandenstoker of de peer zacht genoeg is. Zo niet dan sluit je het deksel nog eens 10
    minuten.
  9. Haal het bakje van het rooster en schep de peer voorzichtig met een spatel uit het
    bakje op een bordje.
  10. Als de saus nog te dun is dan verhit je deze nog een beetje door totdat de saus dik
    genoeg is. Stop op tijd want de saus wordt vanzelf dikker, en gauw te hard, wanneer
    deze afkoelt.
  11. Serveer de peer met ijs en/of slagroom en een beetje saus.