Gegrilde dry ages tomahawk steak met kruiden olie

Gegrilde dry ages tomahawk steak met kruiden olie

Ingrediënten

  • Het gewenste aantal tomahawks
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje basilicum
  • ½ bosje tijm
  • ½ bosje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Witte wijnazijn

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en maak deze gereed voor direct grillen.
  2. Snij ondertussen alle kruiden, rode peper en de knoflook zo fijn mogelijk en doe deze
    in een bak.
  3. Doe hier een scheutje witte wijnazijn bij en een flinke scheut olijfolie.
  4. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Zet de kruidenolie in de
    koelkast.
  5. Als de BBQ goed heet is smeer je de tomahawk steak in met olijfolie.
  6. Grill de tomahawk steak om en om tot een kerntemperatuur van 48/50 graden.
  7. Haal de steak van de BBQ en laat deze ongeveer 10 minuten rusten onder
    aluminiumfolie. (leg de folie los over de steak, anders gaart deze verder)
  8. Snij de steak in dunne plakjes en breng op smaak met peper en zout.
  9. Besprenkel de steak met de kruidenolie.