Diamanthaas met bacon kruiden korst

Diamanthaas met bacon kruiden korst

Ingrediënten

  • 1 Diamanthaas (500/600g)
  • 100g gerookt ontbijtspek
  • 15 sprieten bieslook
  • De blaadjes van 1 tak rozemarijn
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Kruid de Diamanthaas met peper & zout en laat deze minimaal 30-45min rusten.
Steek je BBQ aan en stook deze naar een 150-160C en richt deze in op indirecte wijze.
Bak ondertussen het ontbijtspek krokant in een skillet die bijvoorbeeld op een Joystove
staat, laat ze daarna afkoelen op keuken-papier. Snij de bieslook, rozemarijn en de spek fijn
en meng ze door elkaar. Smeer de Diamanthaas in met de mayonaise en rol deze vervolgens
door je spek/kruiden mengsel. Leg de haas op het rooster van je bbq en bereid deze tot een
kern van 51C graden (gemeten op het dikste stuk). Laat het vlees nog en 10min rusten onder
een hoedje van aluminiumfolie voor het aansnijden.