Picanha van ‘t spit

Picanha van ‘t spit

Ingrediënten

  • 1,5 kilo Picanha
  • Peper en grof zeezout

Voorbereiding:

  1. Snij een ruitpatroon in het vet van de Picanha, zorg ervoor dat je het vlees niet raakt.
  2. Bestrooi nu de Picanha rondom met peper en zout en leg hem een half uurtje liggen om op kamertemperatuur te komen.
  3. Snij nu dikke plakken van de Picanha, ongeveer 4 centimeter dik.
  4. Rijg de dikke plakken nu aan het spit, vouw het vlees dubbel en prik door het vet en aan de andere kant ook weer door het vet.

Bereiding:

  1. Steek de BBQ aan. We gaan indirect BBQ’en dus niet boven de kolen. Zorg voor een temperatuur van zo’n 180 graden.
  2. Hang het spit in de BBQ en sluit de deksel.
  3. Als de kern 55 graden is mag de Picanha van de BBQ en laat je hem rusten.