Gerookte Steak Tartare
Ingrediënten voor 4
personen als voorgerecht
- 250 gram biefstuk
- 4 plakken Serranoham
- 1 kleine rode ui
- 1,5 Eetlepel
kappertjes
- 5 kleine
augurkjes
- 1 Theelepel mosterd
- 2 eidooiers
- 2 Eetlepels Mayonaise
- 2 Eetlepels truffel
tapenade
- Tabasco
- 2 volle handen stro
- 4 pipetjes
- Kiemgroenten
Bereiding
- Snij de rode ui, kappertjes en de augurkjes rag fijn.
- Snij de biefstuk heel fijn. Het beste kan je hem een
half uurtje van tevoren in de vriezer leggen, dan snijd hij makkelijker. Snij
blokjes van ongeveer 0,3 cm
- Leg de Gehakte biefstuk in een bakblik en in een klein
blikje de ei dooiers.
- Leg 2 handen stro neer in de BBQ en steek dit aan. Zet
de bakblikken in de bbq en sluit de deksel.
- Open de deksel na 2 minuten en steek het stro opnieuw
aan. Herhaal dit 3 – 4 keer. Haal nu alles van de BBQ af.
- Meng nu de gehakte biefstuk met de ui, kappertje,
augurkjes, mosterd, tabasco en 0,5 eetlepel truffel tapenade. (speel een beetje
met de smaken en de hoeveelheden)
- Zet alles in de koeling voor een half uurtje
- Vul 4 pipetjes met de gerookte eidooier.
- Meng de mayonaise met de rest van de truffel tapenade.
- Maak nu de borden op, pak een middel grote ringvorm en
doe hierin 1/4 van de steak tartare en druk dit licht aan. Leg hierop een plak
serranoham en de kiemgroenten. Smeer naast de tartare een beetje van de
truffelmayonaise en steek de pipet gevuld met eidooier in de tartare.