Fully Loaded Hotdog

Fully Loaded Hotdog

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1 Boere Worst
  • 5 Eetlepels Honing
  • 1 flesje IPA Bier
  • 2 Eetlepels Bruine Basterdsuiker
  • 200 Gram Groene Asperges Tips
  • 100 Gram Zuurkool
  • BBQ Rub. Pink Devil, No Rubbish
  • 200 Gram Uitgebakken Ontbijtspek
  • Hamburger saus, The Fire Station Greasy Spoon
  • Gebakken Uitjes
  • 1 Vers Turks Brood
  • Olijfolie

Voorbereiding

Meng de honing, half flesje bier en de bruinesuiker met elkaar. Laat de zuurkool uitleggen op een schone theedoek zodat al het vocht eruit is.

Bereiding

Steek de BBQ aan en zorg voor indirecte hitte van ongeveer 120 graden.

Als de BBQ op temperatuur is leg je Boereworst op het rooster en laat de kern naar de 60 graden komen. Smeer hem nu in met het mengsel van de honing, bier en suiker. Sluit je deksel en laat nu de kern naar de 68 graden gaan. Haal de worst nu van de BBQ af en leg hem weg onder aluminiumfolie.

Maak je BBQ gereed voor directe hitte en leg je skillet op het rooster. Als de BBQ 220 graden voeg je een scheut olijfolie in de skillet. Bak nu de zuurkool krokant en voeg de laatste minuut de BBQ rub erbij. Rooster de groene asperge tips net gaat.

Snij het turksbrood door het midden en grill deze aan beide kanten nog even kort op het rooster.

We gaan nu de hotdog opbouwen, we beginnen eerst met de onderkant van het brood, hier leg je de zuurkool op. Dan de boereworst, ontbijtspek, asperges. Spuit de hamburgersaus erover en garneer hem met de gebakken uien.

Snij je turksebrood in 8 stukken. Eet smakelijk.